Atkári keményen támadja Demszkyt

Demszky Gábor személye a gátja annak, hogy Budapest önkormányzata és a városházi hivatal megújuljon, fejlődésnek induljon - mondta Atkári János független főpolgármester-helyettes tegnap az MTI-nek.

A politikus, aki a múlt év őszéig tíz éven át a főpolgármester legbizalmasabb munkatársa volt, az elmúlt hetekben sok helyen megfogalmazta bírálatait egykori SZDSZ-es frakciótársaival és vezetőtársaival szemben.

A már függetlenként politizáló főpolgármester-helyettes kijelentette: "rossz megoldásnak tartom, ha Demszky Gábor jövőre ismét indulna a főpolgármesteri posztért". Leszögezte: a város jelenlegi állapotában "még az is jobb lenne, ha egy Demszky Gábornál alkalmatlanabb jelölt nyerne, minthogy ismét ő legyen a főpolgármester".

Atkári János szerint az lenne a jó, ha az SZDSZ találna egy Demszkynél jobb kvalitású főpolgármester-jelöltet, bár ha Demszky kitart indulási szándéka mellett, ez meghiúsul. A városatya szerint a múlt évi "nyaraló- és terepjáró- ügye miatt erkölcsileg és politikailag egyaránt megrendült Demszky Gábor" a jövőben már csak a szocialistákkal közös jelöltként nyerhetne a jövő évi választáson. Közölte: olyan emberre, aki megállíthatatlanul halad lefelé a lejtőn, nem szabad szavazni.

Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője, a párt országos tanácsának elnöke nem kívánt érdemben reagálni egykori frakciótársa kijelentéseire. Közölte: "nagyon sajnálom Atkári Jánost, hogy ide eljutott".

A korábban Budapest pénzügyminisztereként emlegetett, a város gazdasági ügyeit irányító Atkáritól Demszky tavaly ősszel vonta meg szinte minden jogkörét. Arra hivatkozott, hogy egykori legfőbb bizalmasa a város fejlődésének gátja lett, ezzel a városházi szocialisták vélekedését tette magáévá. Atkárit az idén tavasszal a frakcióból is kizárták, a főpolgármester-helyettesi posztjáról azonban nem lehet leváltani, neki pedig esze ágában sincs lemondani.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.