Véget ért a túszdráma a kambodzsai óvodában

Véget ért csütörtökön a kambodzsai Siem Reap városának nemzetközi óvodájában hat óra hosszat tartó túszdráma. Egy gyermek meghalt, és legkevesebb négy túszejtőt őrizetbe vettek - jelentették szemtanúk és a kambodzsai rendőrség.

A hat terrorista egy Siem Reap városában lévő óvodát rohamozott meg. Később a gyerekek egy részét szabadon engedték. A túszejtők hat AK-47 géppisztolyt, hat puskát, kézigránátokat, 12 személyes minibuszt, valamint ezer dollár készpénzt követeltek.

A túszdráma során az óvodából lövések hallatszottak, de nem volt világos, hogy kik lőttek, és hogy emberekre vagy csak a levegőbe adtak le lövéseket. Egyes jelentések szerint a túszejtők, akik időközben ezerről 30 ezerre emelték a követelt váltságdíj összegét, megpróbáltak kereket  oldani.

Egy helyi lakos szerint az óvodába többek között amerikai, brit és japán születésű, de eredeti állampolgárságukról lemondott szülők gyermekei járnak. Vannak a túszok között ír, szingapúri, ausztráliai, kanadai, indiai, indonéziai, svájci, Fülöp-szigeteki és tajvani, 2-6 év közötti gyermekek is. Az idézett szemtanú úgy tudja, hogy jelenleg összesen 29 túsz van a terroristák fogságában

A beszámolók szerint a gyerekek szülei a vendéglátóiparban dolgoznak a 800 éves Angkor Vat templomkomplexum melletti, Phnompentől 225 kilométerre észak-nyugatra fekvő városban. Angkor Vat épületegyüttese Kambodzsa első számú turisztikai látványossága, az UNESCO világörökség része. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.