Tegnaptól nincs Mai Nap

Alulmaradt a versenyben, ezért a Ringier Kiadó szerdától megszüntette a Mai Nap napilap kiadását - közölte az MTI-vel a kiadó üzletág-igazgatója. A Mai Nap "a kemény versenyben alulmaradt" - mondta Kovács Tibor.

A tulajdonos azért döntött a megszüntetésről, mert a kiadó nem tudta teljesíteni a vele szemben támasztott pénzügyi elvárásokat. Az igazgató szerint a lap 30-40 munkatársának megpróbálnak a kiadó más lapjainál munkát találni. "Az a cél, hogy minél többen megmaradjanak nálunk" - mondta. A lap egyik, magát megnevezni nem óhajtó munkatársa az MTI-vel azt közölte, hogy a kiadás megszüntetését a főszerkesztő szerda délelőtt, szerkesztőségi értekezleten jelentette be.

A több mint 15 éves múltra visszatekintő újság Magyarország első bulvárlapjaként 1989 februárjában indult. A példányszáma többször is százezer fölött volt, míg mostanában 22 000 és 35 000 között alakult.

Kovács Tibor szerint a Ringier kiadó másik bulvárlapja, a piacvezető Blikk nem játszott jelentős szerepet a Mai Nap sikertelenségében. Mint mondta, a szakmai elemzések szerint a Blikk nem volt a Mai Nap olvasóinak többsége számára alternatíva, a lap más olvasóközönséget vonzott. A megszüntetett újság előfizetői csütörtöktől várhatóan a Blikket kapják kézhez, az előfizetési idő megkétszerezésével, de választhatnak az előfizetés értékében más Ringier-lapot is.

Az igazgató közölte, hogy a Mai Nap esetleges újraindítását csak hosszabb távon, a piac változása után tudják elképzelni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.