Reklám-Dezső az üvegkalitkában - jegyzet

Üvegkalitkába költözött, és csak interneten tartja a kapcsolatot a külvilággal, közben meg valami zavaros dolog ellen lázad egy Dezső nevű fiatalember a Nyugati téren. Látszatra. Mert az egész akcióról ordít, hogy reklám.

Például honlapján mindjárt van néhány információ, hogy melyik internetes portál írt róla eddig. Érdekes olvasmány, mert valamennyi ugyanazt a riportként megírt álinformációt hozza, persze mind fizetett hirdetésként. Ráadásként még olvasható ugyanez a hirdetés az egyik bulvárlapban is.

Hogy pontosan mit hirdet, az majd akkor fog kiderülni, ha már az összes média csontig rágta a lázadó kalitkalakó történetét, és mindenki agyába betuszkolták Dezsőt. (Azért nem olyan nehéz kitalálni. Dezső hirdetéseiből ugyanis kiderül, hogy egyfolytában internetezni szeretne, közben tévét nézni és zenét hallgatni, meg a barátaival a kapcsolatot tartani. Amikor ezeket a problémáit "valaki megoldja, viszszaadja a járdát a gyerekeknek és a galamboknak".) A reklámozó cég (az Index szerint a Pannon GSM) mindenesetre máris bőven elérte a célját. Tegnap fotósok és tévéstábok nyüzsögtek a kalitka körül, és az interneten is rengetegen foglalkoztak Dezsővel.

És tessék: hiába átlátszó reklámkampány az egész, mi is megemlékeztünk róla. Most vagy hülyék vagyunk, vagy hiszünk abban, hogy nem lehet mindenkit hülyének nézni. Sajnos azt hiszem, inkább az előbbi.

Dezsõ lázad
Dezsõ lázad
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.