Azonnali létszám- és költségcsökkentést követel a Centrum

A Centrum emlékeztet: a párt parlamenti létszámcsökkentést áprilisi programjában meghirdette. A parlamenti pártokat teszik felelőssé azért, hogy még mindig nem hajtották végre az országgyűlés létszámának oly sokat emlegetett racionalizálását.

Kampányfogásnak minősítik, hogy Fodor Gábor szabad demokrata képviselő akkor javasol négypárti egyeztetést erről, "amikor el kell terelni a figyelmet az elnökválasztás során begyűjtött fiaskóról". Azt pedig felháborítónak nevezik, hogy a javaslat szerint 2010-ig elodáznák a megvalósítást.

"Ha a parlament ma délután megszavazná az országgyűlés létszámának csökkentését, már az is késő lenne" - szögezi le  a Centrum.

Cáfolják, hogy a létszámcsökkentés jelentős átszervezést igényelne, mert, mint írják, "a választókörzetek meghagyása mellett csupán a listás helyek számát kell a megfelelő mértékben lecsökkenteni. Ez pedig csak a megélhetési politikusoknak nehéz számtani feladat."

Nem értenek egyet azzal sem, hogy "Fodor Gábor véleménye szerint a létszám kurtításával a költségek nem csökkennének, vagyis a pénzt kevesebbek között osztanák el. Ezzel ellentétben a Centrum szerint a létszámmal együtt a költségeket is nyugodtan csökkenthetik a tisztelt hölgyek és urak" - fogalmaznak.

Úgy látják: a parlamenti munka "nem a háttérfeltételek hiánya miatt, hanem a tetten érhető felkészületlenség, az értelmetlen politikai csatározások következtében nem hatékony. Az átszervezés már az első választáson tízmilliárdokkal csökkentené a költségeket. Az országnak politikusok helyett az államháztartási kiadások kurtítására van szüksége."

(forrás: Centrum)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.