Moho Sapiens: Angyalbőrben

Úgy látszik, az idei év a nyolcvanas évek iránti nosztalgia jegyében telik. Összeállt egy sor akkoriban sikeres együttes, mint például a Neoton, a tévében meg Linda sikítozik, és Surda kéri a kávéját újra.

Meg persze a fiúk ismét Angyalbőrben hülyéskednek. Nyilván a sorozat ismétlése juttatta eszébe a kiadónak, hogy CD-n is kiadja a Moho Sapiens első lemezét, a film főcímzenéjét is tartalmazó Angyalbőrbent. A csapat 1987-ben alakult, és még abban az évben megnyerte a Csillag születik tehetségkutató versenyt, két évvel később pedig Emerton-díjat kaptak. Az ismertséget az Angyalbőrben főcímdala hozta meg nekik, és az album több dalát is játszani kezdték a rádiók. A második album azonban nem volt túl sikeres, és néhány tagcsere után 1992-ben feloszlottak.

A Warner most digitálisan feljavított változatban, hat bónusz dallal (mint például a Veronika) adta ki az Angyalbőrbent, amelyet tényleg a nosztalgiára vágyóknak ajánlunk. Igazi nyolcvanas évekbeli hangulat árad az elsősorban a katonaélet nyűgeit ecsetelő albumból, laza, könnyed dallamok, szókimondó, szellemes dalszövegek kíséretében. A katonaélet örömeit már nélkülöző fiatalabb generációnak kötelező hallgatnivaló, értelmező szótárnak megteszi egy néhány évvel idősebb báty, aki viselte az angyalbőrt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.