Legyen vége a hamis nőképnek!

A média, a szépségipar mára olyan nőideált fogadtatott el, melynek a legtöbben nem tudunk, és nem is akarunk megfelelni - emelik fel szavukat a természetes nők elfogadásáért a Budapest Rádió női munkatársai a Nők Lapja Caféval és a Maximával karöltve.

Takács Alíz, a Budapest Rádió szerkesztő-műsorvezetője lapunknak elmondta, hogy a kezdeményezéssel természetesen nam azokról szeretnének véleményt alkotni, akik szépségüket mesterségesen alakítják ki, mindössze a másik oldalt szeretnék erősíteni, vagyis azokat, akik önnön természetességüket akarják élvezni minden szorongás nélkül. "Mindenki lehet szép, hiszen a szépség lehet tökéletlen!" - mondja Takács Alíz, aki azt is hozzátette, hogy ez a felhívás csak az első lépés, ám nem szeretne mindent elárulni. Az azért bizonyos, hogy a Nők Lapja Cafe oldalán láthatóak lesznek azok a fotók, amelyek "tökéletlen" szépségükben mutatják meg a felhíváshoz csatlakozó nőket.

“Kampány a nők valódiságáért - a valódi nőkért! Anyák, feleségek, barátnők, társak, egyedülállók, a munkájukban is jól teljesítő, otthont és melegséget adó nők vagyunk, 20-asok, 30-asok, 40-esek, 50-esek... Valódi, természetes nők." - szól a felhívás.

A kezdeményezéshez csatlakozók azt szeretnék, hogy ne kelljen az elérhetetlen ideákért - idomokért, vonalakért - küzdeni, önmagunkat sanyargatni, gyötörni, átszabatni, feltöltetni, felvarratni, hogy lehessenek olyanok, amilyenek valójában: harmonikusak és igaziak! Azt szeretnék, hogy legyen tér a természetes nőknek, akik igyekeznek kihozni magukból a maximumot, de nem akarnak elérhetetlen ideálokkal versenyezni!

“Próbáljuk meg elfogadni, és így szeretni magunkat! Minket így szeretnek! A televízióban, újságokban hirdetett nőideál kreált és hazug. Mi valóságosak vagyunk! Mindannyian nap, mint nap szembesülünk saját, és nőtársaink vágyaival, kételyeivel, folyamatos küzdelmeivel. Érezzük és tudjuk a média, vagyis a saját felelősségünket a valódi női kép elfogadtatásában. Ezért a Budapest Rádió női munkatársai úgy döntöttek, hogy levetkőznek, és megmutatják magukat, ezzel is arra bátorítva minden nőt, merje vállalni és szeretni önmagát." - akciójuk segítéséhez pedig csatlakozott a Nők Lapja Cafe, amely indulása óta tudatosan vállalja mindezt, valamint a Maxima is, hogy az üzenet nyomtatásban is eljuthasson mindenkihez.

"Mi is elfogadjuk magunkat szépnek, csúnyának, kövérnek, soványnak - természetesnek. Ezért arra biztatunk mindenkit, hogy saját magából hozza ki a maximumot, de ne a média által kreált nőideál legyen a mérce. Fogadjuk el önmagunkat!"

Ha ön is egyetért, és csatlakozni szeretne az akcióhoz, további információt itt kaphat: www.budapestradio.hu, Nők Lapja Cafe.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.