Herényi: "ezek az emberek ki lettek fizetve"

A magyar politikai palettán ma nincs olyan parlamenti párt, amellyel az MDF jó szívvel megállapodást kötne, sem a jobb- sem pedig a baloldalon - közölte Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője egy péntek reggeli televíziós műsorban.

"Ma a magyar politikai palettán nincs olyan parlamenti párt, amellyel mi jó szívvel megállapodást, szerződést kötnénk. Ez igaz a jobboldalra, meg igaz a baloldalra is" - jelentette ki Herényi Károly a Nap-kelte című műsorban kérdésre válaszolva. Hozzáfűzte: az MDF azzal a politikai erővel lép koalícióra, amely elfogadja a párt programját, a normális Magyarországért  programot és vállalja az MDF által képviselt értékrendet.

A Fidesz a köztársaságielnök-választáson csapást mért a koalícióra - mondta a frakcióvezető.
Úgy fogalmazott: "A Fidesznek majdnem mindegy volt, hogy ki a köztársasági elnök, egy volt a fontos, hogy ne a koalíció jelöltje legyen. Ezzel olyan csapást mért a koalíció pártjaira, amit ők  szerintem még nem fogtak föl, a 2006-os választásokat ez nagyon komoly mértékben fogja befolyásolni".

A Fidesz másik célja az volt, hogy az utolsó, a jobboldalon még létező pártot "eltakarítsa, mert mi nagyon az útjában vagyunk a Fidesznek" - mondta Herényi Károly. "Áder János úgy viselkedett, mint egy porondmester, aki most vakondokat idomít" - mondta Herényi Károly a Fidesz államfő-választási részvételével kapcsolatban. A köztársaságielnök-választás hétfői első fordulójában Áder János Fidesz-frakcióvezető szerint a jobboldalról hárman Szili  Katalinra szavaztak, illetve érvénytelen szavazatot adtak le, őket nevezte "vakondoknak".

A Nemzeti Fórum és a Fidesz csütörtöki megállapodásával  kapcsolatban az MDF frakcióvezetője azt mondta: "ezek az emberek ki lettek fizetve", nem közös programról, hanem listahelyekről volt szó. A megállapodás értelmében a két ellenzéki erő közös választási programot dolgoz ki, és együtt állít jelölteket a 2006-os választásokon. (MTI)

Herényi Károly
Herényi Károly
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.