Orbán-Lezsák: Rendületlenül

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Fidesz és a Nemzeti Fórum. A fórumba azok a képviselők tömörültek, akiket az MDF-ből zártak ki. Közülük páran - miként azt egyikük, Horváth Balázs elismerte - az államfőválasztás első fordulójában átszavaztak Szili Katalinra, hogy így versenyben tartsák őt. A két ellenzéki erő közös választási programot dolgoz ki, és együtt állít jelölteket 2006-ban. A dokumentumot, amely szerint a Fidesz és a Nemzeti Fórum valamennyi egyéni választókerületben, valamennyi területi listán, illetve az országos listán együtt állít jelöltet, Orbán Viktor és Lezsák Sándor írta alá.

A megállapodás értelmében a felek a 2006-os önkormányzati választásokon is együttműködnek, közösen állítanak polgármesterjelölteket és képviselőjelölteket. A megállapodás értelmében az országos listán, illetve a területi listákon a fórumot legalább három olyan hely illeti meg, amelyről biztos mandátum várható. Orbán az aláírás után úgy fogalmazott: Egy hajlíthatatlan, rendíthetetlen nemzeti erővel kötünk ma megállapodást, egy olyan erővel, akire bizonyosan igaz a Szózatnak az a szava, hogy rendületlenül.

A megállapodás ünnepélyes aláírásán nem volt jelen Horváth Balázs, aki szerdán a Nap-Kelte című televíziós műsorban elismerte:"ő volt az egyik vakond". Egyes hírek szerint azért nem ment el a Gellért-szállóba, mert eltörte a lábát.

Lezsák szerint szervezett rombolás folyik

Lezsák Sándor az együttműködési megállapodás aláírásakor tartott beszédében a parlamenti váltógazdálkodás meghaladásáról is szólt: A szociálliberális kormányzat logikája szerint nincs veszély, országvezetésük időszaka sikertörténet, többek között a kettős állampolgárságról szóló népszavazást is kormányzati győzelemként élték meg. Holott pontosan ettől tekinthetjük veszélyeztetett helyzetűnek az egész magyarságot. A gazdaság után ma már a magyar élet erkölcsi és szellemi alapjainak, értékeinek szervezett rombolása folyik, a különféle devianciák támogatása, a közösségellenes magatartásformák iránti türelem és a türelmetlenség a nemzeti érzelmű megnyilvánulásokkal szemben. Van-e hát ok és cél, mely a nemzeti érdekű összefogást ma indokolja, sőt: megmaradásunk érdekében követeli? Van, talán több és súlyosabb is, mint bármikor. Ennek az összefogásnak célja az önkormányzati választás előkészítése, és távolabbi célja, hogy megszakítsa a négyévenként esedékes, úgynevezett »politikai váltógazdálkodás« semmire sem jó, semmire sem elég gyakorlatát, és hozzászoktassa a magyar választókat ahhoz, hogy nem a »jobb« vagy »bal« hamis alternatívájában kell gondolkodni a politikai hatalom dolgában, hanem abban, hogy pártok és kormányok magyar nemzeti célokat szolgálnak-e vagy sem."

Aláírással is hitelesítve
Aláírással is hitelesítve
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.