Adalékok a Fenyő-gyilkossághoz

A Kecskeméten zajló maffiaperben a hatóságok által védett szerb koronatanú újabb meglepő bejelentést tett. Azt állította, hogy e per elsőrendű vádlottja, Radnai László kapcsolatban volt egy albán bűnözői csoporttal is, amelynek tagjai egyben a Fenyő-gyilkosság végrehajtói voltak. (A Hír Televízió értesülései szerint az albán elkövetőket a vallomás alapján azonosították.)

Korábban ugyanez a szerb tanú azt állította, hogy az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetése is e körhöz és szintén albán végrehajtókhoz köthető. A tegnapi tárgyaláson elmondta, hogy tudomása szerint ugyanakkor nem ugyanaz a csoport hajtotta végre az Aranykéz utcai robbantást és Fenyő János meggyilkolását.

A Kecskeméten zajló maffiaperben a vádlottakra valló védett tanú ügyészi kérdésre válaszolva mondta el, hogy nemcsak oroszok dolgoztak a ContiCar nevű cég volt tulajdonosának Radnainak, a per elsőrendű vádlottjának, hanem albánok is. Hozzátette: ez az albán bűnözői csoport hajtotta végre a Fenyő János médiatulajdonos elleni gyilkosságot 1998. február 11-én a budapesti Margit utcában. A tanú elmondta: az üggyel kapcsolatban már kihallgatta a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ide tartozik, hogy az albán szál nem először bukkan fel a mindmáig felderítetlen Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban, de eddig nem vitte közelebb a megoldáshoz a nyomozókat.

A tegnapi tárgyaláson az is elhangzott, hogy Radnai László adott utasítást a per két másik vádlottjának arra, hogy dobjanak gránátot az egyik Budaörsi úti autókereskedésbe. A tanú szerint ezzel az autókereskedés tulajdonosát egyik alvilági haragosával akarta összeugrasztani Radnai László.

Radnai és tíz társát emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel, és lőfegyverrel történt visszaéléssel vádolja az ügyészség a Kecskeméten folyó perben. A szerb védett tanú, a nyomozati szakaszban gyanúsítottként szerepelt, de vele szemben megszüntették az eljárást, mert együttműködött a hatósággal.

A tanú négy tárgyalási napon keresztül a bíró kérdéseire válaszolt és pontosította a telefonlehallgatásokról készült jegyzőkönyveket.

Archív felvételen Fenyõ János autója, amelynek üvegét gépfegyver lövedékei szakították be
Archív felvételen Fenyõ János autója, amelynek üvegét gépfegyver lövedékei szakították be
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.