Szép volt, ló volt!

Miközben a magyar férfiválogatott Benjáminja, a 19 éves Hetrovics Marcell vasárnap hajnalban már ünnepelt a barátaival, két csapattársa, Berki Krisztián és Gál Róbert álma nem lehetett nyugodt. Nekik jutott a feladat, hogy a debreceni Eb szerenkénti döntőiben érmet szerezzenek a házigazdának.

Az alaphangot tehát Hetrovics adta meg a Főnix Csarnokban, amikor is a 13. helyen zárta az összetett küzdelmeit. Még ennél is előbbre juthatott volna, ha nyújtógyakorlatát nem bukfenccel fejezi be... Vasárnap aztán először Gál lépett a talajra a magyarok közül, s egy biztonsági, 9,8 ponterősségű gyakorlat 9,387-es bemutatásával szerezte meg a bronzérmet. Utóbb elmondta: szíve szerint a tízpontossal indult volna, de mindig az edző dönt - a bronzérem után nem is bánjuk. Nem volt ilyen gondja Berkinek, aki csakis maximalista lehetett, merthogy a dobogó legmagasabb fokát ostromolta. Ezt tette a szer mai legnagyobb egyénisége, a román Urzica is, de hiába, mert a mi húszéves lovasunk nyerte a "derbit", és lett első - ezen a szeren Guczoghy György 1983-as győzelme óta először -, nem mellékesen az Eb legmagasabb pontszámával, 9,775-el. Itt volt az ideje az őrségváltásnak, vélekedett Kovács István, Berki mestere és Fazakas Csaba szövetségi kapitány is. Kérdés, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok román mit szól ehhez.

Győztesek és magyarok. Férfiak. Összetett: Rafael Martinez (spanyol), ...13. Hetrovics Marcell. Lólengés: Berki Krisztián. Talaj: Marian Dragulescu (román), ... 3. Gál Róbert. Gyűrű: Yuri van Gelder (holland) és Andrea Coppolino (olasz). Ugrás: Jevgenyij Szapronyenko (lett). Korlát: Manuel Carballo (spanyol). Nyújtó: Fabian Hambüchen (német).

Nők. Összetett: Marine Debauve (francia). Ugrás: Francesca Benolli (olasz). Felemás korlát: Emilie Lepennec (francia). Gerenda: Catalina Ponor (román). Talaj: Isabelle Severino (francia).

Berki Krisztián: méltón a magyar lovas hagyományokhoz
Berki Krisztián: méltón a magyar lovas hagyományokhoz
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.