Lamperth felmentette a BM Központi Kórház főigazgatóját

Lamperth Mónika belügyminiszter felmentette a Belügyminisztérium Központi Kórház és Intézményei főigazgatóját. A poszt betöltésére a miniszter új pályázatot ír ki, addig miniszteri biztost nevez ki az intézmény élére.

"A Fidesz elutasítja a 2002 óta tartó szocialista személyzeti ámokfutást, Lamperth Mónika és Gyurcsány Ferenc arcátlan, cinikus hozzáállását, felkérjük a kormányt, hogy a munkáját kiválóan végző eddigi főigazgatót helyezzék vissza állásába" - áll a Fidesz rendészeti munkacsoportjának közleményében. 

A belügyminiszter pénteken felmentette vezetői beosztásából a már több mint öt éve a BM Központi Kórház és Intézményei főigazgató főorvosi posztját betöltő Bedros J. Róbertet - olvasható a BM kommunikációs főigazgatójának közleményében. Orodán Sándor emlékeztet rá: az előző kormány idején hatályba lépett jogszabályi előírások szerint a kórházigazgatók határozott idejű, öt évre szóló megbízással láthatják el feladataikat, ezért a jogszabályi előírásoknak megfelelően ez év márciusában a miniszter pályázatot írt ki az intézmény főigazgató főorvosi posztjára. 

"A beérkezett pályázatok elbírálása során bebizonyosodott, hogy a pályázók között nem volt olyan, aki tartalmi és formai szempontból is, egyaránt alkalmas lett volna, ezért a belügyminiszter eredménytelennek minősítette a pályázatot" - írja Orodán Sándor. Tájékoztat arról is, hogy Lamperth Mónika döntött arról, hogy a már megüresedett főigazgatói helyre új pályázatot ír ki, amelynek elbírálásáig a kórház élére miniszteri biztost nevez ki Jenei Zoltán, a BM helyettes államtitkára személyében.

A Fidesz közleménye tudatja, hogy a március 31-én megjelent Egészségügyi Közlönyben a belügyminiszter felhívást tett közzé a BM kórház főigazgatói posztjának betöltésére, de nem rendelkeztek arról a jogszabályban megszabott pályázati feltételről, amely a kinevezéshez előírja az egészségügyi szakmenedzseri képesítést. 

A rendészeti munkacsoport álláspontja szerint hónapok óta tudott, hogy a szocialisták a hírhedt Gyurcsány-cimbora, a miniszterelnöki kabinetfőnök Szilvási Györgynek a testvérét kívánták kinevezni a kórház élére, de mivel neki nincs az említett képesítése, a kórház szakmai vezető testülete elvetette kinevezését.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.