Akár 38 milliárd az Antenna Hungáriáért?

Hat pályázó került az Antenna Hungária 75 százalék plusz egy szavazatára kiírt pályázat második fordulójába - tette közzé az ÁPV Rt. Ezek a spanyol Abertis Telecom, a Ceské Radiokomunikace, az Österreichische Rundfunk, a svájci Swisscom Broadcast, a francia TdF Télédiffusion, illetve az ausztrál Maquarie.

Utóbbi jelentős távközlési érdekeltségekkel bíró pénzügyi befektető, a többiek országuk vezető műsorszóróiként szakmai aspiránsok. A kiválasztottak a közlemény szerint az első fordulóban 19 és 38 milliárd forint közötti ajánlatot tettek. (A felső határ kissé magasabb annál, amennyi az AH tőzsdei árfolyamából becsülhető.)

Az ÁPV a sorrendet az ár- és a szakmai ajánlatok együttes figyelembevételével alakította ki, amellyel egy érvénytelen és három érvényes anyagot benyújtó pályázó esett el a további versengés lehetőségétől. A második fordulóban már csak az ár számít: a hat "szerencsésnek" július közepéig van lehetősége megtenni végső ajánlatát, ami nem lehet alacsonyabb az első fordulóban ígértnél.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.