Kanadai világszépe

MTI - A 23 éves kanadai Natalie Glebova nyerte az idei világ szépe (Miss Univers) vetélkedőt, amelynek döntőjét Bangkokban rendezték, és több mint 170 ország televíziói közvetítették élőben.

A barna hajú, kék szemű szépség Oroszországban született, és gyermekkorában települt át Torontóba. A 81 fős mezőnyben Natalie Glebova négy latin-amerikai, illetve karibi szépséget megelőzve vehette át a koronát a tavalyi győztestől, az ausztrál Jennifer Hawkinstól.

Az NBC amerikai televízió és Donald Trump támogatta szépségversenyt öt hónappal a pusztító decemberi szökőár után tartották Thaiföldön, amely letarolta az ország turistaparadicsomainak egy részét és mintegy 8200 ember halálát okozta. A gála alatt egyperces némasággal adóztak az áldozatok emlékének.

A thaiföldi királyság nagy reményeket fektetett az 54. Miss Univers versenybe, amelyen jelen volt Thakszin Sinavatra kormányfő is, azzal a reménynyel, hogy bebizonyítsa: a cunami után ismét készek a turisták fogadására. A kormány - közlése szerint - 6,5 millió dollárt költött a versenyre, amely "két órán át népszerűsíthette Thaiföldet" mintegy egymilliárd tv-néző előtt.

Az új világszépe, Natalie Glebova átveszi a koronát elõdjétõl, az ausztrál Jennifer Hawkinstól
Az új világszépe, Natalie Glebova átveszi a koronát elõdjétõl, az ausztrál Jennifer Hawkinstól
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.