Állati illatok

A legdrágább parfümök állati eredetű illatanyagokból készülnek.

A pézsmaszarvas nemi váladékából nyerik a pézsmát, a pézsmapocok és a floridai kajmán is termel hasonló illatanyagot. A cibet a cibetmacska farka alatt található páros zacskóban termelődik. A szürke ámbra az ámbráscet váladéka, amely a tengerben lebeg. Egyes szakértők szerint az ámbra képződését a cet egy betegsége váltja ki.

A hódzsír a hód mirigyváladéka, ami frissen sűrű, folyékony anyag, de füstöléssel kiszárítják. Az állati eredetű illatanyagok lassabban illannak el, mint a növényiek.

A parfüm és a kölni nem ugyanaz. Parfümnek kizárólag azt az extraktumot nevezik, amely az oldószerben legnagyobb arányban, 15–50 százalékosan tartalmazza az illateszszenciát. Az üvegeken az szerepel: Parfum de Toilette, vagy Eau de Parfum. Az Eau de Toilette nagyobb arányú hígítás eredménye. A kölnivíz, az Eau de Cologne a legkisebb illatszer-koncentráció, amely még jellegzetes, hosszan tartó illatú. Mostanában terjedtek el a testharmatok, a Body Mist, Eau de Tonique pour le Corp, amelyeket az egész testre lehet permetezni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.