Bombamerényletre készült egy palesztin kamasz

Őrizetbe vettek izraeli katonák egy palesztin kamaszt, miután bombát rejtő övet találtak nála a ciszjordániai Náblusz közelében egy ellenőrző pontnál - közölte az izraeli hadsereg.

Mint a hadsereg szóvivője elmondta, a katonák vasárnap vették őrizetbe a 14 éves Ahmed an-Nadit, akinek öve alatt két robbanószerkezetet is találtak. Szemtanúk szerint a katonák felrobbantották a bombákat.

Ahmed an-Nadi apja újságíróknak elmondta, hogy a kamasz nemrégiben kezdett el barátkozni az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű szervezet fegyveres tagjaival. Az apa feltételezése szerint ez utóbbiak "küldték a halálba" - azaz öngyilkos merénylet végrehajtására - fiát. Ezt a szervezet helyi vezetői cáfolták.

Az izraeli katonai szóvivő szerint az elmúlt két hónapban 14 olyan fiatalkorú palesztin vettek őrizetbe ciszjordániai katonai ellenőrző pontoknál, akik merényletet készültek végrehajtani a náluk talált robbanószerkezettel.

A 2000-ben kirobbant izraeli-palesztin erőszakhullám során a palesztinok száznál több öngyilkos robbantásos merényletet követtek el, ezek közül többet is tizenéves támadók hajtottak végre. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.