Vásároljon bioterméket!

A Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület május 27-én utcai akciót szervez bioélelmiszerek népszerűsítésére Szegeden, amely a május 23-án Budapestről induló országos programsorozat ötödik állomása.

Az országos kampány célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét az egészséges és környezetbarát módon termelt bio élelmiszerek előnyeire.

Ennek érdekében sokféle módszerrel segítik a helyi termelőket és a fogyasztókat. Felhívják a figyelmet a biotermékek előnyeire és a megfizethető biopiacok fontosságára.

Jó lenne, ha a boltok polcain minél kevesebbet "utaztatott" termékeket lehetne vásárolni. A tudatos fogyasztóvá nevelés érdekében is sok még a teendő.

Az elmúlt év októberében már nagy sikert aratott kampány látványos eleme idén is a 3 méter magas, felfújható szürkemarha ballon, amelyet "Szilaj Bélának" neveztek el.

A május 27-i utcai akció során biotermékeket mutatnak be, kiadványokat osztanak és kérdőíves felmérést végeznek az érdeklődők körében a biotermékekkel, vásárlási szokásokkal kapcsolatban.
Lesz ételkóstoló is.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.