Benne leszek a tévében

"Stahl Judit lányát egy rokon vitte levegőzni" (Cím a Blikkben)

"Nehéz megbecsülni, hogy mekkora pszichológiai szenvedést okoz egy állatnak, ha megerőszakolja egy ember, de nagyon valószínű, hogy kellemetlennek találja az aktust és sérül a pszichéje, még akkor is, ha az nem jár fizikai sérülés nyomaival - áll a Svéd Állatjóléti Hivatalnak a kormány elé terjesztett jelentésében."

(A nemzeti hírügynökség anyaga)

A Magyar Tematizálók Országos Egyesülete Végrehajtó Bizottságának rendkívüli üléséről vezettem hazafele éppen, azzal a boldog tudattal, hogy a "Görög Zita nem tagadja, hogy Antal Imrével lambadázott" címet viselő munkám osztatlan szakmai sikert aratott, talán még a "Burány Sándor játssza Csubakkát a Csillagok háborúja hetedik részében" címűnél is nagyobbat, amikor a mobilom a "Fogadj örökbe, most és mindörökre" kezdetű slágert kezdte játszani, tehát az Igazgatótanács Elnöke volt az. Hangjában idegességgel vegyes idegesség vibrált, utoljára akkor hallottam ennyire izgatottnak, amikor három nagy képernyős Samsung televízióért cserébe sikerült megszereznünk a burundi kormánytól a csecsemőszerv-kereskedelem koncesszióját.

- Csonkolásos gyerekpornó vagy kormánypárti online szerepjáték? - tréfálkoztam, megpróbálva elvenni a helyzet nyilvánvaló élét.

- Azonnal gyere be! Helyzet van. Tévéshow-t szervezünk a miniszterelnöknek. Minden kézre szükségünk van.

Néhány perc múlva a központban, némi előzetes szóváltást követően elvállaltam a show kreatív produceri teendőit. Kisvártatva megkezdtük a próbafelvételeket. A műsorvezető személyének kiválasztása nem várt akadályokba ütközött. Az először kiszemelt Juszt László háromból háromszor elájult a megtiszteltetéstől, Lakat T. Károly pedig egyáltalán magához sem tért. Vitray Tamás elaludt, Baló György sérvet kapott, amikor a BBC etikai kódexével szálkásított alhasra, Havas Henrik pedig annyira laza volt, hogy két tahózás között egyszerűen szétesett, úgy szedték össze a végtagjait a gyártás munkatársai. Friderikusz ennyiért nem vállalta, Frei kétszer ennyiért sem, Batiz már kormányszóvivő volt, Szulák Andi megtette a magáét, Fásy Ádám pedig ragaszkodott volna ahhoz, hogy minden adás végén szintetizátorkísérettel elénekelhessen egy kormányrendeletet; Détár Enikő felindultságában elhagyta Rékasi Károlyt, Rékasi Károly beleszeretett Gál Noémibe, Gál Noémi szilikonmellei nem bírták a megterhelést, a szilikonmellek megtetszettek Trokán Péter vizslájának, aki felgyógyult a szemműtétből, ezért Sváby Andrást puszival köszöntötték a delfinek, mindegy, a répamese végén nem maradt műsorvezető.

Tehát Stohl Bucihoz és Liluhoz kellett fordulni. Aztán persze Stohl Buci is kiesett már az első próbafelvételen, mert úgy üvöltötte sikítva "Adócsökkentés vagy egészségügyi reform?! Egészségügyi reform vagy adócsökkentés?! Adócsökkentés vagy egészségügyi reform?! Istenem! Őrület van itten máma!", hogy agyvérzést kapott.

Helyére Fekete Pákó ugrott be, aki híres, "Szarházi, hulye kocsog" felkonfjával emelkedett a médiavilág első vonalába.

A miniszterelnök pedig igazi profi módjára dolgozott, simán lemerült angolnák és kígyók közé, hogy fölhozza az éves költségvetési hiány hetvenöt százalékát, nyert félmillió forintot a Milliomosban (Mit csinál a szél, ha nem fúj?; telefonos segítséggel), megtanította vécébe vizelni Győzike kutyáját, Norbi lefogyasztotta hatvanöt kilóra, Kovács Lázár felhizlalta száztizenötre, levetkőzött a CKM-nek, az FHM-nek, az MTK-nak és a HKSZCSPSZV-nek, beleszeretett előbb Bartók Eszterbe, aztán Caramelbe, a nézők közben emelt díjas esemesben összeállították a kormányprogramot, egyszersmind biztosították a végrehajtás anyagi fedezetét, tehát a sikeres, modern, európai Magyarország alapjai egyszer és mindenkorra megteremtődtek, a Nemzeti Bank központi páncéltermében a plafonig érő bálákba összehordott GDP tetején önfeledten kokainoztunk a stábbal.

www.nol.hu/szerda

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.