Nem marad csöndben

Méltatlannak érzi a személyével kapcsolatos politikai hercehurcát Atkári János. A politikus még az ülés előtt lapunknak nyilatkozva azt sérelmezte, hogy az esetleges nézetkülönbségek megvitatására képviselőcsoportja eddig lehetőséget sem adott. Utoljára az SZDSZ királyréti, informális frakcióülésén volt rá esély, hogy valódi párbeszédet folytassunk - emlékeztetett -, de oda a főpolgármester korábbi ígérete ellenére el sem ment. Atkári különösen nehezményezi, hogy Demszky Gábor Bőhm András frakcióvezetővel végezteti el a piszkos munkát. A főpolgármester-helyettes - függetlenül attól, hogy frakciója kizárja-e - továbbra is tartja magát korábbi véleményéhez.

Atkári szerint, amikor már világossá vált, hogy megfosztják korábbi jogköreitől, a főpolgármester közölte vele, hogy semmiképpen sem szeretné, ha távozna. Amennyiben mégis erre kerülne a sor - hangzott el akkor -, segítséget ígértek, a főpolgármester-helyettes azonban semmilyen, úgymond, zsíros állást nem óhajt elfogadni. - Ha Demszky Gábor világossá tette volna, hogy nem tudja azt az önálló politizálást folytatni, amelyben én évekig a partnere voltam, akkor azonnal vettem volna a kalapomat. Így azonban eszem ágában sincs lemondani, a véleményemet pedig fenntartom, akármennyire kínos is ez a koalíciónak - hangsúlyozta.

Érdeklődésünkre a politikus közölte, nincs szándékában más politikai csoportosuláshoz csatlakozni. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a koalíció által nehezményezett véleményét korábban ugyanígy fogalmazta meg.

Kérdésünkre, hogy esetleges kizárás után függetlenként folytatja-e, azt felelte: igen. Hozzátette: a főpolgármesternek megvan a lehetősége arra, hogy az adóügyeket is elvegye tőle. Főpolgármester-helyettesként azonban megmarad az a jogköre, hogy a Fővárosi Közgyűlés ülésein időhatár nélkül akárhányszor felszólaljon. Atkári azonban jelezte, nem kíván viszszaélni e jogával.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.