Mentőöv a Herukonnak

Megmenekülhet a bezárástól a sátoraljaújhelyi Herukon Rt., a ruhagyár ugyanis 49 millió forint támogatást kap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központtól - jelentette be tegnap Sátoraljaújhelyen Pétervári Csaba elnök-vezérigazgató. A jelenleg 560 dolgozót foglalkoztató gyár bezárásáról pénteken döntöttek, miután az egyik bank visszamondta hitelszerződésüket. A társaság adósságai meghaladják a 70 millió forintot, saját dolgozóinak nyolcmillió forinttal tartozik a cég.

A társaság az utóbbi hónapokban jelentős piacvesztést szenvedett el, miután Ukrajnában - Sátoraljaújhelytől alig hetven kilométerre - egy új ruhagyár hatvan százalékkal aláígért áraiknak.

Sátoraljaújhelyen 20 százalékos a munkanélküliség, a Herukon Rt. bezárása ezt 30 százalékosra növelte volna - mondta Szamosvölgyi Péter polgármester. Az önkormányzat vizsgálja, miben tudna segíteni a gyár talpon maradásához. Pétervári Csaba érdeklődésünkre azt mondta: a munkaügyi támogatást az 560 alkalmazott egy éven át történő foglalkoztatásáért kapják, amit alaposan át kell gondolniuk. Pétervári közölte: egy hét szükséges ahhoz, hogy eldöntsék, élni tudnak-e a munkaügyi központ által felkínált segítséggel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.