Etiópia képtelen segélyek nélkül boldogulni

Háromszázezer etióp gyermek halhat meg alultápláltság miatt, ha az ország nem kap újabb élelmiszer- és pénzügyi segélyt - jelentette ki Bjorn Ljungquist, az ENSZ etiópiai gyermekmentő programjának vezetője szerdán.

A szakember szerint a következő két hónapban 13 millió amerikai dollár sürgős segélyre lenne szükség, hogy az éhhalál közelében lévő 170 ezer gyereket megmenthessék. Etiópiát minden évben egy cunami sújtja - mondta a karácsonyi csendes-óceáni katasztrófára utalva.

Egy októberi ENSZ-jelentés szerint az Addisz Abeba-i kormánynak a népességgyarapodás megfékezésében, a gazdasági növekedés gyorsításában és a környezeti állapotok romlásának megakadályozásában elszenvedett kudarcai is hozzájárultak az élelmezési válsághoz.

Etiópia a múlt év végén 272 amerikai dollár segélyt kért, s azon felül még 50 millió dollárra lenne szüksége a katasztrófa elkerüléséhez, ám eddig mindössze 102 millió dollárt kapott az adományozóktól. A pénzt két programra akarják felhasználni: az egyik élelmiszersegélyt adna 3,8 millió embernek, a másik pedig ahhoz segítene hozzá 5,2 millió etiópiait, hogy képes legyen jobban gondoskodni magáról, kevésbé szoruljon rá a segélyekre. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.