A bódék népe

Hajnalban itt kezdünk, először az újságosnál, aztán a trafikosnál. Terka ezt úgy mondaná, hogy soppingolunk.

A fejébe vette, hogy médianő lesz, ezerrel készül a felvételire. Ehhez neki olvasottnak kell lennie. Ha minden lapot összevásárolna, rámenne a munkanélkülije. Ezért csak bele-belenéz a Joyba, a Gyöngybe meg a Csók és Könnybe. Ezek az alaplapok.

Mivel Terka látta, hogy megy az egész a Mónika-showban, a Rozika presszóban záróra előtt kifecsegte: bevállalja Anikó médiaiskoláját. Addig is "mélyinterjúkat" készít a lakótelep arcaival. "Igen, arcaival, így kell mondani a médiában" - erősítgette.

A sajtópiac változásai nyomot hagytak a bódékon is. Egyre cudarabb idők jártak, s a kioszk vasrácsot, a trafik bombabiztos páncélköntöst meg redőnyt kapott a hívatlan vendégek távol tartására. Reggelre a szexlapoknak meg a cigarettáknak gyakran lába kélt. Aztán megjelent az újságosnál a felirat: "Vigyázat, rendőrségi riasztóval vagyunk ellátva!" Az újságos ki van téve az időjárás viszontagságainak is. Télen egy kis hősugárzó védi, s a bádoglemez gyorsan áthűl. Olyan lesz a rácsos üvegkalitka, akár egy fagyasztóláda. Kánikulában a bódé olyan, mint a katlan, ezt egészíti ki a légkalapácsok dübörgése. A trafikos feladta, és fölszerelte a légkondit. "Csak le ne lopják egyszer a tetőről" - fontoskodott Terka. A kutyák és a részegek szeretik felköszönteni a két helyiség oldalát. Télen ez gyorsan lefagy, nyáron felszárad, ilyenkor legjobb a tisztító zápor, ami eltünteti a szikkadó nyomokat.

A bódék egyfajta lakótelepi hírbörzeként is működnek. És ebben nagy szerepe van az eladóknak. A hajnali műszakban mindig több a fiatal srác, ők Józsit látják el szig. biz. infókkal, "hard-newsokkal", azaz kemény hírekkel. Vagyis hová törtek be, bukott-e a Fradi, milyen volt a Sztárbox, Növényi vagy Fazekas, Leo vagy Frenkie öklözött-e jobban. Nem is beszélve Niki Belucciról. Caramel vagy Palcsó Tomi bizonyult-e jobbnak a Megasztárban? Tuti hírforrás az a hölgy, aki hajnalban és délután is szállítja a friss-ropogós lakótelepi tudnivalókat. Ha hosszú sor kígyózik a bódé előtt, akkor előzékenyen félreáll, majd ott folytatja, ahol abbahagyta.

A két bódénál szaftos hírekért cserébe még szaftosabb híreket vagy álhíreket kell szállítanunk. Ezek valóságtartalmát egyikünk sem ellenőrzi, de az itt szárnyra kelő pletykák jó időre "tematizálják a közbeszédet" mifelénk. A politika, az erkölcs és a vallás ide is beszivárog. Egy Bácsfi Diána-klón próbálta megfúrni az újságost: ne árulhasson szexlapokat, mert közel van a templom és az iskola. Más kérdés, hogy győzött a józan ész: a "neokopaszokon" kívül egyik intézmény sem karolta fel Diána-testvért. Teltek-múltak a napok. Rossz hírt kaptunk: Terkát nem vették fel a médiaiskolába. "Bunda" - ordította. Kiderült: Terka nem eredeti produkcióval érkezett, lenyúlta a Benne leszek a tévében egyik műsorszámát. A tervezett éjsötét nadrágkosztüm helyett ébenfekete cicajelmezt vett fel. Macskanőnek öltözött. Lebukott. Nem tudta, Lilu melyik műsor zsűritagja, majd nyivákolni kezdett. Ismerjük Terkát. Találkozunk még vele valamelyik regionális cicavízióban műsorvezetőként, zsűrorként.

Mi, a bódék népe szurkolunk neki.

Ahonnan a lakótelepi pletykák többsége indul
Ahonnan a lakótelepi pletykák többsége indul
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.