MSZP-tiltakozás a vasi közgyűlés döntése ellen

Tiltakoznak a vasi MSZP-szervezet vezetői amiatt, hogy a jobboldali többségű megyei közgyűlés a napokban módosította a szervezeti és működési szabályzatát.

Nemény András, az MSZP megyei elnökhelyettese sajtótájékoztatóján elmondta: a módosítás értelmében ezután nem kell minősített többség az önkormányzati vagyon értékesítéséhez. Úgy vélte: az egyszerű többség birtokában a fideszes vezetés felgyorsíthatja a megye vagyonának eladását. Szabó József frakcióvezető-helyettes hozzátette: ellentmondást lát a Fidesz országos vezetőinek a privatizáció leállítását célzó aláírás-gyűjtési akciója és a vasi megyei vezetés vagyoneladási gyakorlata között. Példának említette a Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft. nemrég történt értékesítését, valamint a Savaria Tourist, az Autóközlekedési Tanintézet és a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűléssel közös tulajdonú Florasca Kft. eladásának szándékát.

Farkas János frakcióvezető elmondta, a jobboldallal együtt szavazott a pártból és a frakcióból kilépett Kovács Gyula volt sárvári városi elnök.

Beleznay László (Fidesz), a megyei közgyűlés alelnöke kérdésünkre elmondta: 1998 óta most módosították először az szmsz-t, aminek célja nem a privatizáció megkönnyítése, hanem a közgyűlés munkájának meggyorsítása volt. Hozzátette, hogy a baloldal vádjaival ellentétben a vagyon az elmúlt hat évben megduplázódott.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.