Szabadlábra helyezték Bácsfi Diánát

Elnapolta a bíróság a döntést a garázdaság miatt bíróság elé állított Bácsfi Diána ügyében, egyúttal szabadlábra helyezték, mert lejárt az őrizetbe vétel 72 órája.

"A Budai Központi Kerületi Bíróság a mai napon (kedden) a Bácsfi Diána ellen lefolytatott eljárást rendes eljárásra utalta, egyúttal elrendelte Bácsfi Diána azonnali szabadlábra helyezését" - olvasható a Fővárosi Bíróság közleményében. A tájékoztatás szerint új tárgyalási határnapot a bíróság az ügyben hivatalból a büntetőügyben keletkezett iratok, az esetlegesen ott becsatolt szakértői vélemények beszerzése után tűz ki. Ha ez nem sikerül, elrendeli Bácsfi Diána ismételt elmeorvos-szakértői vizsgálatát.

Bácsfi Diána elmondta, hogy azután merült fel ismét elmeállapotának kérdése, hogy a bíró megkérdezte tőle, ha megbüntetnék, ismét elköveti-e újból a cselekményt, erre pedig a Magyar Jövő Csoport vezetője igennel válaszolt. 

A Magyar Jövő Csoport vezetőjét még szombaton vették őrizetbe, amikor egy - a rendőrség által előzetesen tudomásul vett - rendezvényen "fasiszta jellegű kifejezést" használt, illetve karlendített. Ezért garázdaság szabálysértése miatt a rendőrök a helyszínen elfogták, azóta szabálysértési őrizetben volt, ami kedden délután 4 órakor lejárt. 

Bácsfi Dianát a közelmúltban az ELTE másodfokon is eltiltotta az intézményben tanulmányai folytatásától. A Magyar Jövő Csoport vezetőjét korábban rendzavarás miatt kétszer is elzárásra ítélték.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.