Csökkentik a hátrányt

A megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, alacsony iskolai végzettségű, kurrens szakmával nem rendelkező és a hosszabb ideje nem dolgozó aktív korú fővárosiak munkához juttatását célzó projektet indít minisztériumi irányítással és uniós támogatással a Motiváció Alapítvány.

A program célja, hogy mérsékelje a különböző okból hátrányos helyzetű emberek társadalmi leszakadásának veszélyét, hogy kikerülhessenek a munkaerő-piacra. A civil szervezet nyolcszáz érintett közül választaná ki azt a kétszázat, akinek a munkaerőpiacra jutást (visszajutást) segítő, tízhetes tréningeket szervezne Az alapítvány - egyebek mellett - 96 ember elhelyezését, négy ember képzését és 120, személyre szóló munkaajánlat megszerzését tűzte ki célul.

Az alapítvány mindenekelőtt feltárná az egyén munkavállalást akadályozó pszichoszociális tényezőit, azok kezelésével egy időben felszínre hozná meglévő ismereteit, képességeit, tudását. Mindehhez biztosítaná a kiegészítő szolgáltatásokat: a személyi segítést, a jelnyelvi tolmácsszolgálatot, a Braille-írásos nyomtatványokat, a szállítószolgálatot, jogsegélyt. A projekt kétirányú: az alapítvány mindeközben 600 munkaadót kutatna fel, információkat nyújtana a potenciális alkalmazóknak a foglalkoztatással kapcsolatban, a foglalkoztatásra várókról, és a velük kapcsolatos speciális tudnivalókról.

Az első képzés már elindult 20 résztvevővel, de az alapítvány továbbra is várja azok jelentkezését, akik inaktív, munkaviszonnyal nem rendelkező fogyatékosok (mozgás-, látás- hallássérültek), megváltozott munkaképességűek; akiknek a munkaképesség-csökkenése 40-67 százalékos, alacsony iskolai végzettségűek, valamint elavult, a mai munkaerőpiacon nem hasznosítható képzettségűek. A telefonszámok: 318-9920, 317-8438.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.