Ismét bírálta az MTI munkáját Langmár Ferenc TTT-elnök

Ismét bírálta a Magyar Távirati Iroda (MTI) Rt. elnökének tevékenységét, a hírügynökség szolgáltatásainak minőségét és egyes szerződéseit Langmár Ferenc, az MTI Tulajdonosi Tanácsadó Testületének (TTT) elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

"Az elnök (Vince Mátyás) nem volt hajlandó frissíteni, pedig az MTI-nél megmerevedett struktúra van" - mondta Langmár Ferenc, aki megismételte, illetve újabb bírálatokkal egészítette ki a múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

A TTT elnökhelyettese és a Felügyelő Bizottság elnöke ugyancsak csütörtöki sajtótájékoztatóján tételesen cáfolta a TTT elnökének akkori állításait, hozzátéve, hogy szerintük Langmár Ferenc "személyes partizánharcot folytat" Vince Mátyás ellen.

Langmár Ferenc hétfőn elmondta, hogy elkötelezett híve a nemzeti hírügynökségnek, de nem biztos benne, hogy a jelenlegi körülmények között tovább lehet-e működtetni azt.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón Ilosvai Gábor jogász, a TTT FIDESZ-MPSZ által delegált tagja, röviden összefoglalta az MTI lehetséges tulajdonosi, illetve szerkezeti átalakításával foglalkozó dokumentumot, s az abban foglalt három javaslatváltozatot, amelyeket Szili Katalin kérésére küldtek meg az Országgyűlés elnökének.

Az első változat változtatásokkal ugyan, de megőrizné a létező struktúrát, a második szerint az MTI ismét költségvetési intézmény lenne, a harmadik szerint pedig az MTI-nek pályáznia kellene a közszolgálati feladatok ellátásáért járó költségvetési forrásokra. Ilosvai Gábor a három általuk javasolt változat közül az első kettőt tartaná járható megoldásnak.

Langmár Ferenc kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár ő a TTT elnöke, egyéni véleményt fogalmaz meg, hiszen a testület egésze számos kérdésben megosztott.

A TTT elnökének és egyik tagjának sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban Vince Mátyás, az MTI Rt. elnöke közölte, hogy a személyét és a nemzeti hírügynökség tevékenységét érintő kritikákra nem kíván reflektálni, mert "ezekben az ügyekben nem a sajtó nyilvánossága előtt kell üzengetni, hanem a törvény adta kereteken belül, például a TTT ülésein kell a szakmai vitákat lefolytatni."

Vince Mátyás hozzátette: a FIDESZ-MPSZ által delegált TTT-elnök és tag "arról elfelejtette tájékoztatni a nyilvánosságot", hogy nem csak ők adtak be Szili Katalinnak javaslatot az MTI lehetséges átalakításáról, hanem a házelnök kérésének eleget téve a TTT szocialista elnökhelyettese, a Felügyelő Bizottság elnöke, a TTT MDF által delegált tagja, valamint az MTI Rt. elnöke is megküldte javaslatait az Országgyűlés elnökének.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.