Film az 1972-es túszdrámáról

Daniel Craig angol színész kérdésünkre megerősítette: néhány héten belül főszerepet játszik Steven Spielberg Vengeance (Bosszú) c. filmjében.


Daniel Craig angol színész, akiről az a hir járja, hogy ő lesz az új James Bond, s akit a magyar mozinézők legutóbb a Sorstalanságban láttak, új filmje (Layer Cake) kapcsán a hét végén kérdésünkre megerősítette: néhány héten belül főszerepet játszik Steven Spielberg Vengeance (Bosszú) c. filmjében, melynek előkészítési munkálatai nem hivatalos budapesti források szerint már javában folynak Magyarországon.

Ezt az információt Spielberg szűkebb hazája, a Dreamworks nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A filmet az a Universal Studio finanszírozza és forgalmazza, mely a Robert Redford-Brad Pitt páros főszereplésével készült Kémjátékkal már megkóstolta a forgatási körülményeket Magyarországon. Hollywoodi értesülések szerint a Spielberg-film másik főszereplője az ausztrál-horvát Eric Bana, akit legutóbb a Trója című filmben látott a magyar néző, operatőre pedig a Spielberg-filmekért kétszeres Oscar-díjas, lengyel származású Janusz Kaminski. Értesülések szerint a Vengeance amerikai bemutatását 2005 karácsonyára tervezik.

A Népszabadságnak nyilatkozva Daniel Craig elmondta: ügynökén keresztül kereste meg őt Steven Spielberg, akivel ezt követően Párizsban találkozott, hogy megbeszélje a szerepet. A film, melynek forgatását Spielberg egyszer már elhalasztotta, hiteles hollywoodi információk szerint az 1972-es müncheni olimpián részt vevő izraeli sportolók ellen elkövetett terrorcselekményekről és arról szól, hogyan számoltak le - egy kivételével - az összes elkövetővel.

- Mit fog játszani a filmben?

- Ha elmondanám, Spielberg letörné a kezem. Úgy tudom, két héten belül sajtóközleményben fogják bejelenteni, hogy mikor kezdődik a forgatás, kik játszanak benne, és miről szól a film.

- Úgy tudjuk, a forgatás ismét Pestre szólítja Önt.

- Igen. Stimmel. Budapesten fogunk forgatni.

- Mikorra várhatjuk?

- Júniusban.

- Rövid időn belül ez lesz a második filmje, amit Magyarországon forgat.

- És a harmadik utam Budapestre. Először akkor jártam ott, mikor a színművészetis csapatunkkal bemutattuk a Macbethet. Nagyon szeretem Budapestet. Másodszor a Sorstalanság miatt mentem, mert Hámori András barátom, akit ősidők óta ismerek, fölhívott, hogy küldene egy forgatókönyvet. Úgy beleszerettem ebbe a csodálatos sztoriba, hogy azonnal elolvastam a regényt is. És természetesen azonnal igent mondtam Andrásnak, mikor megkért, hogy két napra ugorjak át és játsszam el az amerikai tisztet a Sorstalanságban. Sajnos, a filmet még nem láttam, de örömmel hallom, hogy remekül sikerült.

- Nem volt nehéz rutinos színészként egy első filmes amatőr kamasszal dolgozni?

- Nagy Marcell csodálatos kis ember. Már amennyire két nap alatt ezt meg lehet állapítani. Ami a közös munkát illeti, csak jót tudok róla mondani.

Hollywood, 2005. május 1.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.