Súlyos zavargások és riadókészültség Nicaraguában

Riadókészültségbe helyezte a hadsereget és a rendőrséget kedden Enrique Bolanos nicaraguai elnök miután a közép-amerikai ország fővárosában, Managuában a múlt héten kitört súlyos zavargások hevessége semmit sem csitul.

Bolanos a televízión keresztül a nemzethez intézett üzenetében azzal indokolta döntését, hogy minden szükséges eszközt bevet a biztonság, a mozgásszabadság és a közrend fenntartása  érdekében Nicaragua egész területén.

Kedden tüntetők köveket és vízzel teli zacskókat hajigáltak az államfő felé, amikor Bolanos az erőszakossá fajult tiltakozási hullám lecsendesítésére tett kísérletet.

Az incidens a közép-amerikai ország fővárosában, az elnöki rezidencia előtt történt. Az elnöknek nem esett baja, fiát azonban eltalálta egy kő a fején, és ezért kórházba kellett szállítani.

A néhol erőszakossá fajult tiltakozássorozat kiváltó oka, hogy a magas üzemanyagár miatt a fővárosban a busztársaságok a kormány  szabta árkorlátozásokat semmibe véve 20 százalékkal megemelték a  buszjegyek árát. A tüntetők - főként diákok - nagyobb állami támogatást sürgetnek.

Bolanos elnök kormánya azonban azzal érvel  hogy nem áll módjában több pénzt adni a tömegközlekedésre, mert az  ellenzék irányítása alatt álló kongresszus megnyirbálta a költségvetést és az elnök jogköreit is. (MTI)

Ki Bolanóval!!! - graffiti az elõtérben, a háttérben tüntetõk vonulnak az elnöki palota felé
Ki Bolanóval!!! - graffiti az elõtérben, a háttérben tüntetõk vonulnak az elnöki palota felé
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.