Takarítónők hallgatták végig Juscsenkó beszédét

A képviselőházi segédszemélyzet hallgatta végig a román parlamentben Viktor Juscsenkó ukrán elnök orosz nyelvű beszédét. - számolt be róla a Transindex.

Az ukrán elnök „szerencsétlenségére” a látogatás egybeesett a PSD kongresszusával illetve a parlamenti hétvégével, mely rendszerint csütörtök déltől veszi kezdetét az alsóházban.

Mivel a teremben csak maroknyi képviselő tartózkodott a látogatás idején, Nicolea Vãcãroiu “ceremóniamester” a segédszemélyzetet mozgósította, hogy feltöltsék az üresen tátongó sorokat. A képviselők és szenátorok szerepét így a takarítónők és tikárnők, villanyszerelők és sofőrök vették át kialakítva ekként egy egészen más parlamenti arculatot: apolitikust, melyben ráadásul a nők alkottak többséget.

Juscsenkó, mivel nem informálták az újonnan toborzott hallgatóság összetételéről, a képviselőkhöz intézte szavait. „Romániai látogatásom legfontosabb momentuma, hogy Ukrajna nevében baráti jobbot nyújtsak. Ma ezt tettem Románia elnökénél is, s ezt teszem most is az Önök irányába, s örvendek, hogy a kinyújtott kéz nem üres levegőt markol.” A személyzet Vãcãroiu intésére hatalmas tapsban tört ki. Az ukrán elnök ugyanakkor arról is biztosította hallgatóságát, hogy Ukrajna kiáll az európai értékek mellett.

(Transindex)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.