„Pápaőrület” a neten

Összeomlott Joseph Ratzinger bíboros rajongói honlapja kedden délután, azt követően, hogy bejelentették pápává választását, a benedek-pápa.de domain pedig még hétfőn elkelt.

A www.ratzingerfanclub.com honlapon az eddigi bíboros hívei tesznek közzé beszédeket, híreket és a Ratzingert dicsőítő írásokat, kedden este azonban nem lehetett feljutni a honlapra.

Ugyancsak kedden kiderült, hogy egy müncheni fitneszklub-tulajdonos jegyeztette be a "papst-benedict.de" - vagyis Benedek-pápa.de - domaint, s máris több érdeklődő jelentkezett, hogy megvegye azt.

A 36 éves fiatalember elmondta: nem ért a teológiához, még az egyházból is kilépett, érdeklődése a pápaság iránt pusztán politikai jellegű, s saját maga "sakkozta ki", hogy a következő pápa neve talán Benedek lesz.

A gondolatmenete: III. János Pál nem jön számításba, mert senki nem akarja felvállalni, hogy a szinte máris szent II. János Pálhoz hasonlítsák, hasonló lenne a helyzet a XXIV. Jánossal, vagy a VII. Pállal, a Pius a név legutóbbi, XII. használójának a II. világháborúban játszott vitatható szerepe miatt nem valószínű. Kicsit visszatekintve felmerül XV. Benedek, aki az első világháború idején békepápaként vonult be a történelembe, "márpedig mi lenne kézenfekvőbb a terrorcselekmények, öngyilkos merényletek, vallási háborúk és globalizációs konfliktusok mai világában, mint hogy az egyház egy új békepápával adjon jelzést a világnak" - mondta a fiatalember, és hozzátette: arra jutott, hogy a XVI. Benedek "egyszerűen szép forgatókönyv lenne".

(MTI)

Ajándéktárgy a site-ról
Ajándéktárgy a site-ról
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.