Változik a Sulinet Expressz program

Az Oktatási Minisztérium honlapján az olvasható, hogy nem hosszabbítják meg a Sulinet Expressz I. és Sulinet Expressz II. keretszerződéseket, és visszavonják a Sulinet Expressz II. pályázat felhívását is.

Ennek megfelelően a mai naptól a Sulinet II. pályázat alapján szállítói jelentkezést már nem lehet benyújtani. A Projekt Tanács ugyanakkor meghirdeti a "Sulinet Expressz - Egész életen át tartó tanulás - Tudásalapú társadalom III." pályázatot.

Az Oktatási Minisztérium honlapján elérhető felhívás szerint úgy tűnik, a "Sulinet III." igen szigorú követelményeket szab a szállítókkal szemben, elsősorban azért, hogy a vásárlók jobb kiszolgálásban részesüljenek. A fogyasztók számára a legjobb hír talán az lehet, hogy a szállítóknak kötelezően meg kell állapodniuk a bankokkal hitellehetőségek nyújtásáról. Ez eddig a szállítók belátására volt bízva, vagyis bizonyos helyeken a vevők igénybe vehettek hitelt, más helyeken pedig nem. Mostantól ha valaki a Sulinet Expressz keretén belül bárhol bármit vásárol, biztos lehet benne, hogy hitelkonstrukciót is igénybe vehet.

A szállítók szempontjából talán a legfontosabb az a változás, amely szerint a pályázóknak a program ideje alatt egy országszerte legalább száz értékesítési pontot magában foglaló hálózatot kell fenntartaniuk, amelyek közül minden megyeszékhelyre legalább egy, Budapestre pedig legalább három üzletnek kell esnie.

Fontos kiemelni, hogy a most esedékes változás nem érinti a Sulinet Expressz program keretei között számítástechnikai eszközöket vásárlókat, vagyis a fogyasztókat. A minisztérium szerint szó sincs a program megszűnéséről vagy az adókedvezmény változásáról, a kedvezmények csökkenéséről. A szigorítások várhatóan a fogyasztók javát szolgálják majd a szállítók számára szigorúbb előírások megszabásával.

(forrás: hwsw.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.