Tokaji botrány: az ÉS elutasítja a helyreigazítási kérelmet

Az Élet és Irodalom (ÉS) pénteken megjelent számában visszautasította a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. helyreigazítási kérelmét.

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy bár a riportsorozat mindvégig a kft. tagjainak és a gyűlésen jelen lévő Orbán Viktornak a személyes közreműködését tárja fel, egyikük sem fordult a laphoz, helyettük a kft. ügyvezetője kér a riportok lényegét nem érintő tényre helyreigazítást" - olvasható a hetilapban megjelent szerkesztőségi közleményben.

Hozzáteszik: a kft. mint jogi személy nem azonos a tagokkal mint természetes személyekkel.

Az ÉS közli a kft. helyreigazítási kérelmét, azonban - mint írják - csupán a cég álláspontjaként és az olvasók informálása céljából.

Az Élet és Irodalom főszerkesztője múlt pénteken erősítette meg az MTI-nek, hogy a helyreigazítást kért a laptól az a kft., amelynek egyes taggyűlésein a hetilap cikksorozata szerint Orbán Viktor volt kormányfő is részt vett.

Kovács Zoltán elmondta: április 8-án kapta kézhez a helyreigazítási kérelmet, amelyet a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. ügyvezetője, Kántor Andrea írt alá.

A kft. azért kért helyreigazítást, mert álláspontja szerint az ÉS valótlanul állította a Tokaji Borcsaták II. címmel megjelent cikkében, hogy a cég 2000. szeptember 6-án, 2001. június 4-én, valamint 2001. december 2-án taggyűlést tartott, ezért ezekről jegyzőkönyv sem készülhetett. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.