Már egymillióan jártak a Terror Házában

A Terror Háza Múzeum kedden ünnepélyesen fogadott egymilliomodik látogatója Selmeczi László, 37 éves bodrogi történelemtanár, aki a MALÉV jóvoltából 2 fő részére repülőjegyet nyert.

A Terror Háza, amely 2002 február 25-én nyitotta meg kapuit, az elmúlt három évben az állandó kiállításon kívül tizenkét időszakos tárlatot rendezett. Az idén a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Pulszky Társaság, a Kulturális Örökség Hivatala, a Magyar Turisztikai Hivatal és a Magyar Turizmus Rt. a Vendégbarát Múzeum címet adományozta az intézménynek, amely 2004-ben elnyerte az Európai Múzeumok Fóruma különdíját is.

A szerencsés nyertes, aki magánemberként két évvel ezelőtt már járt a múzeumban, első ízben hozta el nyolcadikos osztályát, a bodrogi Bölcsesség Kezdete Általános Iskola tanulóit, mondván, hogy fontos megtapasztalniuk a közelmúlt történéseit. Selmeczi László, aki tetszőleges európai úti céllal használhatja fel a repülőjegyeket, diplomatikusan elhárította újságírói kérdéseket, mondván, hogy a családjával kell megbeszélnie a leendő vakáció helyszínét.

"Nagy siker a számunkra, hogy ilyen rövid idő alatt egymillió látogató jött el hozzánk. Nagyon reméljük, hogy ez a jövőben is így marad és a látogatók száma nem fog csökkenni - mondta az MTI-nek Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

"Idén Arthur Koestlerrel szeretnénk foglalkozni, aki most lenne száz éves. Az egyik legismertebb magyar író, aki angolul és németül írta műveit, a XX. század, a diktatúrák tanúja. Koestler-programunkra uniós pályázatot nyújtottunk be egy lengyel és egy német intézménnyel közösen. Hiszen Koestler Európa számára mindenütt egyformán fontos személyiség volt, ezért a németek, a lengyelek, a franciák és az angolok is érdeklődnek ez iránt a program iránt, amelyet az év második felében szeretnénk elindítani" - mondta Schmidt Mária.

Bozóki András kulturális miniszter, aki egész napos vidéki programja miatt nem tudott részt venni az eseményen, a múzeum egymilliomodik látogatója kapcsán levélben gratulált Schmidt Mária főigazgatónak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.