Gyerekgyilkosság Szécsényben

Megtalálták annak a 14 éves szécsényi lánynak a holttestét, aki péntek este tűnt el a város szélén lévő ligetnél, az otthonuk közelében. A gyilkosság gyanúsítottja a 24 éves P. Zsolt szécsényi lakos, aki beismerte tettét.

Ármós Sándor ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság parancsnoka az eset kapcsán elmondta: H. Violetta eltűnését szombat reggel jelentették a szülei, akik leányuk fülbevalóját véresen találták a földön, azon az útszakaszon, ahol előző este haza kellett volna barátnőjétől jönnie. A lány - aki április 7-én lett volna 14 éves - keresésébe a városi és a megyei rendőrkapitányság munkatársai, továbbá határőrök és polgárőrök is bekapcsolódtak. Mindemellett tegnapi lapunkban megjelent az a felhívás, amelyben szemtanúk jelentkezését várta a rendőrség. A nyolcadik osztályos diáklány a barátaival a születésnapját ünnepelte utolsó óráiban, majd tíz és tizenegy óra között hazaindult, a város szélén lévő, rosszul kivilágított liget mellett. Egy órával később már nem élt.

A vizsgálat kiderítette: egy rózsaszín Peugeot járművet láttak szemtanúk azon a környéken. A hasonló autók listájának tulajdonosait ellenőrizve jutottak el a rendőrök P. Zsolthoz. A 24 éves szécsényi fiatalember középiskolát végzett, jó tanulónak ismerték, aki jelenleg munkanélküli. P. Zsolt szemérem elleni erőszak miatt korábban ült börtönben.

Elfogásakor először tagadta tettét, végül beismerte: a lányt ő ölte meg, s megmutatta a rendőröknek, hogy nagyanyja kertjében lévő WC derítőjében rejtette el az áldozat holttestét. Tettének indítékaira, az elkövetés módjára vonatkozó kérdésekre azonban nem válaszolt, miként arra sem, ismerte-e, s volt e közelebbi kapcsolata H. Violettával.

Kaszás Ottó, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre válaszolva elmondta: a lányt szemmel láthatóan brutálisan összeverték. Azt egyelőre orvos szakértői boncoláson vizsgálják, hogy élt-e, amikor gyilkosa a derítőbe dobta, miként arra is keresik a választ, hogy történt-e szemérem elleni erőszak. A lány - az orvos szakértői vizsgálat szerint - péntek éjfél óta halott volt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.