Kizárások az MSZP-ből

Az MSZP országos etikai bizottsága a napokban helybenhagyta a párt Hajdú-Bihar megyei etikai és egyeztetőbizottsága döntését, amely kizárta a pártból Huszka Imre egykori debreceni elnököt, a helyi vagyonkezelő rt. igazgatósági tagját.

 Huszka 2000-ben tettlegesen bántalmazott egy őt és feleségét inzultáló férfit, ami miatt a bíróság könnyű testi sértés miatt 2003-ban egyévi próbára bocsátotta, de ítéletet nem szabott ki ellene. Ezután Huszka lemondott debreceni önkormányzati képviselői mandátumáról és az összes párttisztségéről, de az MSZP-ben fegyelmi eljárás indult ellene azzal az indokkal, hogy a volt politikus eltitkolta a verekedési ügyet. Huszka a döntéssel kapcsolatban tegnap azt mondta: megdöbbentőnek tartja az eljárást, amely a fellebbezésének a tartalmi részét - szerinte - nem vizsgálta, ezért bírósághoz fordul.

Az etikai bizottság döntött egy másik kizárásról is: eltávolította a pártból Czeglédy Csabát, akit szintén bíróság előtt állt adócsalás és okirat-hamisítás miatt. Az ő neve akkor került a sajtóba, miután kiderült: ő vezette az MSZP Vas megyei ifjúsági szervezetének a elnökválasztó ülését, ahol állítólag négyezer forintot fizettek egyes szavazatokért.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.