Ferencváros: ellenzéki MSZP

Az MSZP ezentúl ellenzékként viselkedik Ferencvárosban, és Gegesy Ferencet, SZDSZ-es polgármestert politikai ellenfélnek tekinti - közölte tegnap Bánsághi Tamás, a hatáskörétől megfosztott szocialista alpolgármester.

A kerületi MSZP összevont taggyűlésén úgy döntött, hogy az SZDSZ-szel kötött koalíciót nem mondja fel, de amíg a két párt nem köt új koalíciós szerződést, addig ellenzékben lévőnek tekinti magát - mondta az alpolgármester, aki egyben az MSZP ferencvárosi szervezetének is az elnöke. Közölte, a pártszervezet arról is döntött, hogy a szocialista alpolgármesterek nem fogadhatnak el utasításokat Gegesy Ferenctől. Álláspontja szerint a polgármester a költségvetés megszavazásával beszüntette a koalíciós együttműködést az MSZP-vel. Ezzel becsapta a szocialista választókat és a koalíciópárti szavazókat. Gegesy "békebontó" politikája vezetett a feszült helyzethez - jelentette ki. Mint arról beszámoltunk, a szocialisták egy sportcentrumot építenének a kerületben, ezt a polgármester azonban a költségvetés szavazásakor nem terjesztette a képviselők elé.)

Gegesy nem kívánt Bánsághi kijelentéseire reagálni, sajtóreferense útján csak arra hívta fel a figyelmet, hogy a sportcentrum megépítése az évek óta sikeres kerületi városrehabilitáció folytatásában egyéves csúszást jelentene. A polgármester korábban leszögezte: a kerületben évek óta konszenzus van abban, hogy a szabad forrásokat a városrehabilitációra költik. Az MSZP szerint viszont a sportcentrum építése a több mint tíz éve tartó program része lehetne.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.