Új skandináv járatok a Malévnál

A Malév első menetrendszerinti járata ünnepélyes keretek között érkezett meg kedden Svédország második legnagyobb városába, Göteborgba. A nyári menetrendben, május 2-től további skandináv város, Osló is helyet kap a menetrendszerinti járatok sorába.

Stockholm és Koppenhága mellett Göteborgba heti öt járat indul és júniustól számuk heti hatra emelkedik. A járatnyitást a fokozódó svéd igények tették szükségessé - mondta el Göteborgban Gunczer Géza a Malév svédországi régióvezetője.

A Budapest-Stockholm-Budapest útvonalon az átlagos férőhely kihasználtság 70-80 százalék között van. A göteborgi járatra - a gyengébb április-május hónapokra 60 százalékos a foglalás. A nyári hónapokra eddig 50 százalék körül van a helyfoglalás, de várhatóan ez eléri majd a 70 százalékot - válaszolta az MTI-nek Gunczer Géza.

Az elmúlt évben 100 ezer svéd turista mintegy 700 ezer vendégéjszakát töltött el Magyarországon, főleg Budapesten és a Balatonnál - tájékoztatta az MTI-t Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója. Összesen 8,5 milliárd forintot költöttek el magyarországi látogatásuk során, napi 12.000 forintot, ami 50 százalékkal haladta meg az európai - beleértve a román és balkáni - utasok napi költését.

A svédek mintegy 70 százaléka repülővel érkezik Magyarországra és 95 százalékuk elégedett a magyarországi tapasztalataival. Erre alapozva a következő három-öt évben évi 5-8 százalékos forgalom emelkedéssel számolunk - mondta Galla Gábor, hozzátéve, hogy a várakozások szerint éves szinten átlagosan 3-4 százalékkal bővül a Magyarországra beutazók száma.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.