Juscsenkó tiltja politikusainak a fürdőzést

A hetenkénti gőzfürdőzés évszázados orosz és szláv hagyomány. Az új,narancsszínű ukrán kormány szerint ez a szertartásos program akorrupció melegágya - írja az eurohirek.hu.

A korrupció kisöprése Ukrajnából Viktor Juscsenko első számú prioritása. Az ukrán elnök úgy véli, elődje, Leonyid Kucsma hivatali ideje alatt vált mindennapi gyakorlattá a kormányzati korrupció. Juscsenko most informálisan megtiltotta a politikusoknak és vezető kormányzati tisztviselőknek, hogy fürdőkbe járjanak.

Az elnök szóvivője vasárnap egy angol lapnak úgy nyilatkozott, hogy miközben természetesen nem tudják fizikailag meggátolni a fürdőlátogatást, Juscsenko elvárja az apparátus tagjaitól, hogy tartsák távol magukat ezektől a helyektől, mert "semmi szükség arra, hogy a sörszagú gőzben mindenféle kétes alakokkal keveredjenek". Oroszországban - ahonnan a gőzfürdő-kultúra ered - gyakran a közös fürdőlátogatások töltik be az üzleti vacsora vagy éppen igazgatósági ülés szerepét.

Ukrajna a Transparency International legutóbbi felmérése szerint 146 vizsgált országból a tizennyolcadik legkorruptabb, Szudán és Kamerun között helyezkedik el. Viktor Juscsenko az Independent szerint heroikus küzdelemre vállalkozik, amikor ezt a helyzetet akarja felszámolni.(eurohirek.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.