Vizsgálják az önfeljelentő kendermagosok ügyét

Nyomozást rendelt el pénteken a XIII. kerületi rendőrkapitányság a Kendermag Egyesület három tagja ellen, akik önként tettek bejelentést kábítószer-fogyasztás miatt - közölte a BRFK sajtóosztályának vezetője.

Kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt indított nyomozást pénteken a XIII. kerületi rendőrkapitányság a Kendermag Egyesület három tagja ellen - mondta Csontos Stefánia. Hozzátette: a rendőrségnek még heteket kell várnia a vizeletmintákról készülő szakértői jelentésekre, de az önfeljelentők ellen megindították a vizsgálatot. A kihallgatást megkönnyítette, hogy a három fiatalember saját magára tett terhelő vallomást. A nyomozás kezdetéig mindössze tanúként kezelte a rendőrség a kendermagosokat, a pénteki nyomozástól viszont már gyanúsítottként. A Kendermag Egyesület "polgári engedelmességi mozgalmának" jövő szerdára beígért, újabb önfeljelentő akciójára a rendőrség nem tervez különösebb előkészületeket.

A Kendermag Egyesület a jelenlegi drogtörvény elleni tiltakozásul a héten kampányt indított "polgári engedelmességi mozgalom" elnevezéssel. Ennek lényege, hogy május elejéig minden szerdán néhány Kendermag-aktivista feladja magát a rendőrség Teve utcai központjában drogfogyasztás miatt.

(MTI)

A Kendermag Egyesület három tagja a rendõrségen
A Kendermag Egyesület három tagja a rendõrségen
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.