"A társadalom nem kér a nyilasokból"

Az SZDSZ Új Generáció budapesti XIII. kerületi szervezete csütörtökön kilátásba helyezte: a fiatal magyar liberálisok minden törvényes eszközzel megakadályozzák, hogy a kerületben a Magyar Jövő Csoport irodát vásároljon. "A magyar társadalom nem kér a nyilasokból" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. A fiatal liberálisok tudomása szerint a magát hungaristának valló Bácsfi Diána "a XIII. kerületben működtetné a hírhedtté vált szélsőjobboldali csoportját".

"A magyar társadalom nem kér a nyilasokból. Közös felelősségünk, hogy ne támadhasson fel újra az a mozgalom, mely az elmúlt század legnagyobb népirtásáért felelős. Mi magyar liberálisok ezért minden törvényes eszközzel megakadályozzuk, hogy kerületünkben az utcán karlengető fajgyűlölőket kelljen kerülgetni" - áll a közleményben. Az Új Generáció felkéri az érintett társasház lakóit, ne járuljanak hozzá, hogy a Magyar Jövő Csoport a budapesti kerületet "bázisként használhassa visszataszító nézetei terjesztéséhez".

A Magyar Hírlap és a Népszava című lap értesülése szerint a csoport egy angyalföldi társasház pincéjében működtetné országos központját, s több lakó tiltakozott az ellen, hogy rendezvényeket tartsanak a házban. Bácsfi Diánát korábban már rendzavarás miatt két ízben elzárással sújtották. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) februárban önkényuralmi jelkép használata miatt - nem jogerős, elsőfokú ítéletében - két évre próbára bocsátotta. A PKKB pénteken gyülekezési joggal való visszaélés miatt jogerősen helyben hagyta a magát hungaristának valló Bácsfi Diána 60 ezer forintos pénzbírságáról hozott korábbi végzését.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.