Baumgartner a BAR-Hondával tárgyal

Baumgartner Zsolt a BAR-Honda csapatával tárgyal: elképzelhető, hogy azelső magyar Forma-1-es versenyző már az idén tesztpilóta lesz azistállónál, noha szerepvállalásának jóval nagyobb esélye van jövőre.

"Már tavaly év vége óta zajlanak a tárgyalások a BAR-Hondával. Szakmailag nagyon komoly előrelépés lenne, ha csatlakozhatnék hozzájuk" - mondta az MTI-nek Baumgartner, aki egyelőre kiszorult versenyzőként az autósport elitkategóriájából. "A Honda rendkívül erős és komoly alakulat és nagyságrendekkel előrébb tart a Forma 1-ben, mint tavalyi csapatom a Minardi. Úgy érzem, hogy az elmúlt év után a Minardival csak jóval előnyösebb feltételekkel lett volna szabad szerződnöm. A magam részéről, úgy gondolom, mindent megtettem, de ebből az autóból - sajnos - nem lehetett többet kihozni."

A magyar pilóta elmondta, hogy a BAR-Honda mellett a ChampsCars-sorozat három alakulatától - a HVM-től, a Valker Racingtől és a Conquesttől - is kapott figyelemre méltó ajánlatot: "Versenyzői szerződést kínáltak a tengerentúlon, ráadásul nagyon tisztességes premizálási rendszerrel."

Baumgartner egyelőre folytatja tanulmányait, és természetesen teljesíti az edzésprogramját is, hiszen egy pillanatra se lazíthat: "Úgy készülök, hogy bármikor bevethető legyek, amennyiben lezárulnak a tárgyalások, a Forma-1-ben ugyanis bármi megtörténhet."

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.