Szászt újra beidézték

Újra beidézte gyanúsítotti kihallgatásra Szász Károlyt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI); lehetséges, hogy az eddigi okirat-hamisítás mellett a jóval súlyosabbnak minősülő hűtlen kezelés bűncselekménye is felmerül - közölte a PSZÁF egykori vezetőjének ügyvédje.

"Álláspontom szerint ebben az ügyben a hűtlen kezelés gyanúja jogilag teljességgel megalapozatlan, ám az ezzel kapcsolatos korábbi sajtóhíreknek annyiban lehet valami alapjuk, hogy a nyomozás évekkel ezelőtt ismeretlen tettes ellen még ennek a bűncselekménynek a gyanújával indult. Továbbá ügyfelemet az okirat-hamisításra vonatkozóan már kihallgatták a nyomozók, és több órán át tett részletes vallomást. Abban a vonatkozásban nem tudok olyan új körülményről, ami miatt újra meg kellene hallgatni" - tette hozzá Futó Barnabás.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének egykori vezetőjét az ott 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg két hónapja a NNYI kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással. A nyomozás még Szász Károly 2003. július 16-i bántalmazása után, Keller László akkori közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen. A feljelentés szerint a PSZÁF-nál teljesítés nélküli kifizetések történtek a belső munkatársaknak megbízási szerződések alapján, ami hűtlen kezelés, csalás gyanúját vetheti fel.

Szász Károly az eljárás során mindvégig következetesen tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásra ma reggel kell megjelennie a rendőrség Aradi utcai épületében az egykori PSZÁF-elnöknek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.