Lakhelyelhagyási tilalomra enyhült Kerék házi őrizete

A Kulcsár-ügy újabb gyanúsítottjának kényszerintézkedését enyhítették. Kerék Csaba házi őrizetét lakhelyelhagyási tilalomra változtatta a Fővárosi Bíróság - közölték a bíróság sajtótitkárságán az MTI érdeklődésére pénteken.

Kerék Csabát, a Britton cégcsoport korábbi magyarországi képviselőjét sikkasztás miatt kiadott körözés alapján tavaly június 10-én fogták el az ártándi határátkelőhelyen, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Az elsőfokú bíróság Kerék Csaba letartóztatását először szeptember 30-án szüntette meg, éppen azon a napon, amikor az ügy első számú gyanúsítottját, a több mint egy éve fogva tartott Kulcsár Attilát is letartóztatásból házi őrizetbe helyezte. Az ügyész azonban Kerék Csaba esetében fellebbezett és a Fővárosi Bírósá ennek helyt adva október 18-án ismét elrendelte a letartóztatást.

Ezt azonban október 28-án immár másodszor is megszüntette az elsőfokú bíróság és újra házi őrizetbe helyezte Kerék Csabát, ez a döntés novemberben emelkedett jogerőre.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán pénteken az MTI-nek elmondták, hogy még februárban Kerék Csaba kényszerintézkedését tovább módosították és immár csak lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Ez azt jelenti, hogy a főváros területét nem hagyhatja el, továbbá hetente jelentkeznie kell a hatóságoknál és a nap 24 órájában biztosítania kell elérhetőségét, rendelkezésre kell állnia.

Rejtő E. Tibor, a K and H Bank egykori vezetője 10 milliós óvadék ellenében már több mint egy éve van házi őrizetben, előtte előzetes letartóztatásban volt, akárcsak Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese, aki 30 milliós óvadék ellenében került börtönből házi őrizetbe 2003 decemberében.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.