Kiss Péterre számítanak Vasban

Kettős jelöléssel élt a vasi szocialisták megyei jelölőbizottsága tegnap Celldömölkön tartott ülésén: Kiss Péter kancelláriaminisztert és Rába Lászlót, az MSZP kőszegi szervezetének vezetőjét ajánlotta a párt megyei elnökének.

A kettős jelölés oka információink szerint az, hogy korábban - amikor Kiss Péter neve még nem került szóba - a szombathelyi küldöttek Rába László megválasztását javasolták, s őket tegnap is kötötte korábbi határozatuk. Alelnöknek Neményi Andrást, a szombathelyi MSZP-szervezet alelnökét jelölték. Helyi megfigyelők hangsúlyozzák: az egyes jelölésnek külön jelentőséget ad az, hogy többen Tóth Csabát, a korábbi megyei elnököt szerették volna ebben a tisztségben látni.

Értesülésünk szerint szombaton Celldömölkön mindenképpen megtartják az MSZP Vas megyei tisztújító küldöttgyűlését. Felmerült ugyanis az esemény elhalasztásának gondolata, mivel híre terjedt, hogy Kiss Péter külföldi útja miatt nem tud részt venni a gyűlésen. A legfrissebb információk szerint azonban mégis ott lesz a kancelláriaminiszter.

A helyzet azonban egyelőre nem tekinthető egyértelműnek, bár bizonyos mértékig lefutottnak igen. Több vasi pártvezető kifogásolja ugyanis, hogy Kiss Péter megyei elnöknek való felkérését a napokban Tóth Csaba úgy jelentette be, mintha az ötlet tőle származott volna.

A szombathelyiek nevében Ipkovich György polgármester viszont tudósítónkkal azt közölte: ő már az őszszel is ezt a megoldást javasolta, s a nyugodt építkezés érdekében most is ő kérte fel a pozíció vállalására Kiss Pétert.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.