Fodor Gábor versenybe szállt az SZDSZ-elnökségért

Egy, a mainál dinamikusabb, az MSZP-vel egyszerre verseny- és együttműködés-képes SZDSZ megteremtése nemcsak az önálló liberális politizálás túlélését szolgálja, hanem a koalíció sikerét is.

Ez szerepel egyebek mellett az SZDSZ elnöki posztjáért Kuncze Gáborral és Kis Zoltánnal rivalizáló Fodor Gábor programjában, amelyet a politikus tegnap egy beszélgetés keretében mutatott be. Mint Fodor Gábor fogalmazott, neki nincs személyes problémája a pártot most irányító vezetéssel, ám politikai vitáik vannak arról, hogy miként lehetne elmozdítani az SZDSZ-t az ötszázalékos parlamenti küszöbről.

A képviselő három pontot emelt ki: felelős gazdaságpolitikát, amely nem áldozza fel a jövőt népszerű intézkedésekért; a rendszerváltás idején megfogalmazott liberális alapelveknek megfelelően a jogállamiság biztosítását; a demagógiát elkerülő politika hitelességének visszaszerzését. Fodor kitért Gyurcsány Ferencre is, aki szerinte a rendszerváltás óta a legliberálisabb miniszterelnök, de ahogy programjában fogalmaz, a saját pártjának tehetetlenségi nyomatékával küzdő kormányfő az SZDSZ nélkül félkarú óriás, a liberálisokkal együtt viszont a magyar progresszió fontos alakja lehet.

A beszélgetésen Fodor kampánynyitóját meghallgatta Gusztos Péter ügyvivő, hozzászólt a vitához Béki Gabriella, Eörsi Mátyás, Bőhm András és Kóródi Mária, és megjelent a beszélgetésen Kis Zoltán, aki szintén aspirál az elnöki posztra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.