A palesztin rendőrség komolyan veszi feladatát

Palesztin szélsőségesek megtámadtak egy rendőrőrsöt és tűzpárbajt vívtak a rendőrökkel a legnagyobb ciszjordániai város, Náblusz központjában. Az összetűzésben öt ember sebesült meg.

Helyi lakosok beszámolója szerint legalább 13 fegyveres - az al-Auda Brigádjai nevű, a Fatah mozgalomhoz kötődő fegyveres szervezet tagja - fogta körül a rendőrőrsöt és kezdett el lövöldözni. A csoport egyik tagja a rendőrsön fogva tartott testvérét szerette volna meglátogatni, de kérését elutasították. A csalódott férfi ekkor társait hívta, akik tüzet nyitottak az épületre. A rendőrök viszonozták a lövéseket és két támadót megsebesítettek.

Az utóbbi napokban erősen megnőtt a feszültség a Palesztin Hatóság és a szélsőséges fegyveres csoportok között. A hét elején odáig fajult a helyzet, hogy Dzsenínben az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai egyik helyi tagja rálőtt arra az épületre, amelyben Nászr Juszef palesztin belügyminiszter megbeszéléseket folytatott. Két 14 éves kamasz és egy hat hónapos kisgyermek megsebesült pénteken a Gázai övezet déli részén bekövetkezett robbanásban. Kórházi források szerint a rafahi menekülttáborban a két idősebb gyerek játszott egy régi robbanószerkezettel, amely működésbe lépett.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.