Erős márciusi havazás

Az ország területének 90 százalékán esik a hó. A hóesés a Dunántúlon a legerősebb, de az a csapadékzóna észak-kelet felé húzódik. Várhatóan este 8 óra körül hagyja el az országot.

Eddig 10-12 centiméternyi hó hullott le Vas megyében, a főutak havasak, latyakosak, de viszonylag jól járhatók, a mellékutak a letaposott hótól síkosak.

Még éjfél előtt kezdett esni a hó, azóta megyeszerte változó intenzitással havazik, a legtöbb csapadék Szombathely-Körmend-Kőszeg térségében hullott.

Hajnali négy óra után kezdődött a sűrű havazás Tolna megyében. A főutak még járhatók, a mellékutak havasak, latyakosak. A megyében több koccanásos baleset történt, egy autó árokba csúszott, két kamion keresztbe fordult a havas, síkos úton hétfőn reggel. A 6. számú főút 92-es kilométerszelvényénél, Dunaföldvár előtt egy személyautó árokba csúszott, három személy könnyű sérülést szenvedett.

A a tolnai elágazó és a vasúti felüljáró között árokba csúszott egy személyautó, Szekszárd belterületén két személyautó ütközött, valamint egy mikrobusz és személyautó koccant  - mondta el Kákai Ildikó százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: a 63. számú főúton Bikácsnál két-két személyautó koccant, Nagydorognál két kamion fordult keresztbe a csúszós úton. Itt személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun megyében Baja térségében kezdődött a havazás péntek hajnalban, Kecskeméten pedig reggel 8 óra előtt kezdett el intenzíven esni a hó. A megyében 1-4 centiméter közötti a hóréteg vastagsága, az utak hókásása. A szél gyenge, ezért egyelőre nem kell hóátfúvásoktól tartani, az előrejelzések szerint a hétvégén több hullámban várható hóesés a megye területén.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.