Vasi MSZP-botrány: fenyegetés és sms

Életveszélyesen megfenyegették Szabó Bálintot, a Vas megyei Fiatal Baloldal elnökét, közvetlenül azelőtt, hogy a múlt pénteki sajtótájékoztatón megerősítette az Országos Cigány Önkormányzat helyi vezetőjének értesüléseit: ingyenvacsorával próbáltak tagokat toborozni az MSZP újjáalakuló Vas megyei szervezeteinek egyikébe.

Szabónak egy névtelen telefonáló azt mondta: "kinyírják", ha nem hagy fel a politizálással - tájékoztatta lapunkat Bárándy György, Szabó jogi képviselője. Védence sms-üzenetet is kapott, amelyben közelgő amerikai tanulmányútjára utalva azt írták: "Utánajártam a külföldi utadnak, ha neked semmit nem számít, hogy egy évre ingyen elmehetsz Amerikába, akkor már..." Megjegyezte: a telefonszám és az aláírás szerint az üzenetet - az MSZP megyei szervezetét annak januári feloszlatásáig vezető - Tóth Csaba írta.

Tóth lapunkkal közölte: ügyvédje nyilatkozik, jogi képviseletét Bárándy György unokája, Bárándy Gergely látja el. Az ügyvéd annyit mondott: védence kérésére tartják magukat Hiller István pártelnök utasításához, a hét végi tisztújításig pártügyekről nem nyilatkozik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.