MSZP: hét végi újjászervezés Vasban

Az MSZP országos elnöksége által megszabott időpontban - szombaton - alakulnak újjá a szocialisták Vas megyei szervezetei. Erről Hiller István MSZP-elnök által aláírt levélben értesítették a megyében korábban föloszlatott szervezetek valamennyi tagját.

A levélben az is olvasható, hogy az elmúlt időszakban a vasi szervezetek működését súlyos konfliktusok jellemezték, az országos elnökség az alapszabály értelmében kezdeményezte ezek tisztázását, ennek nyomán döntöttek az illetékes bizottságok a helyi szervezetek feloszlatásáról és újjáalakításáról.

A dokumentum szerint az újjászervezés 27 települést érint. Az alakuló gyűlésen csak az vehet részt, aki a Hiller István által aláírt levelet meghívóként felmutatja, személyazonosságát igazolja, valamint a helyszínen kitölt egy adatlapot, amivel megújítja párttagságát.

Információnk szerint az alakuló üléseket az országos elnökség delegáltjai vezetik majd. Napirenden az alapszervezetek létrehozása, a szervezeti és működési szabályzat elfogadása és a tisztségviselők megválasztása szerepel. A tisztségviselők személyére az ülés vezetője nyílt jelölési eljárásban tesz javaslatot, és csak azok kerülhetnek fel a szavazólapra, akiket a jelenlévők harmada támogat.

Mint arról már több ízben beszámoltunk, 2003 vége óta az MSZP vasi szervezeteinek több vezetőjét azzal vádolták meg, hogy szabálytalanul hoztak létre alapszervezeteket, s ilyen ügyben rendőrségi nyomozás is indult. Eközben súlyos ellentét alakult ki a szombathelyi és a megyei vezetők közt. Ezek után január 22-én az országos vezetés a párt valamennyi vasi szervezetét feloszlatta.

Az MSZP cigánytagozatának elnöksége Száva Vincét választotta a tagozat ügyvezetőjévé a pár hete lemondott elnök helyett. Száva közölte: megbízatása az első tisztújító ülésig tart, amelynek időpontjáról még nem tudott nyilatkozni, mivel az elnökség nem foglalkozott a kérdéssel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.