Eseti drogbizottság alakulhat két hét múlva

Akár két hét múlva megalakulhat az az eseti drogbizottság, amelynek egyik legfontosabb feladata a nemzeti és az európai uniós drogstratégia összehangolása lesz - közölte Szitka Péter (MSZP), a bizottság felállításának kezdeményezője vasárnap.

Mint mondta, tavaly nyújtotta be javaslatát az eseti bizottság felállításáról, és mivel az általános vitát kedden lezárta az Országgyűlés, így a részletes vita lefolytatása után, akár két hét múlva felállhat az eseti bizottság.

Hozzátette: a bizottság feladata lesz, hogy összehasonlítsa az Európai Unió ebben az évben induló új drogstratégiáját a magyar nemzeti drogstratégiával, értékelje az eredményeket és a kedvezőbb elemeket átemelje.

Mivel az Alkotmánybíróság tavaly év végén az elterelés büntetőjogi hátterét "szétzilálta", kényszer van arra, hogy mielőbb megszülessen az új szabályozás erre is. A bizottság feladata lesz ehhez a jogalkotói munkához ajánlásokat megfogalmazni - fűzte hozzá.

Mint mondta, időszerű a nemzeti drogstratégia végrehajtásának ellenőrzése, értékelése is, ez is a bizottság feladata lesz. Hangsúlyozta: szeretné, ha minél több szakember venne részt a testület munkájában.

Az általános vitában mind a négy parlamenti támogatta a bizottság felállítását.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.